Drugi Kristov dolazak - Uskrsnuće Krista u vama samima - Prvi svezak

  • Autor: Paramahansa Yogananda
  • Izdavač: Drugi izdavači
  • ISBN:
  • Godina izdanja:
  • Broj strana: 122
  • Povez: mek
  • Pismo: latinica
  • Akcija: 0
Cena: 910 (naruči: [email protected]) RSD Ubaci u korpu

Drugi Kristov Dolazak

Uskrsnuće Krista u vama samima

Komentari otkrivenja izvornih Isusovih učenja

Paramahansa Yogananda

Posvećeno mom obožavanom guruu,

Svami Sri Yukteswar Giriju,

čija mi je univerzalna mudrost prva osvijetlila

jedinstvo vječne istine

i ujedinila učenja Isusa Krista

i indijske drevne znanosti religije;

 

i predanim dušama po cijelom svijetu,

koje pozivam da uđu u unutarnje svjetlo božanske percepcije

otkrivajući beskonačnu Kristovsku Svijest

i trežeći uskrsnuće u njima samimaUVOD

Nazivajući ovo djelo The Second Coming of Christ (Drugi Kristov dolazak) nisam mislio na doslovan povratak Isusa na Zemlju. On je došao prije dvije tisuće godina i, nakon što je utabao univerzalni put u Božje kraljevstvo, bio je razapet i uskrsnut; njegovo ponovno pojavljivanje pred ljudima nije potrebno za ispunjenje njegovih učenja. Ono što jest potrebno je da Isusova kozmička mudrost i božanska percepcija iznova progovori kroz osobno iskustvo svakoga od nas, te kroz razumijevanje beskonačne Kristovske Svijesti koja je bila inkarnirana u Isusu. To će biti pravi Drugi Dolazak

Postoji razlika u značenju između Isusa i Krista. Isus je njegovo ime; Krist je titula časti. U njegovom malom tijelu koje se zvalo Isus rodila se divovska Kristovska Svijest, sveznajuća Božja Inteligencija sveprisutna u svakom djeliću svemira. Ova svijest je „jedini ljubljeni Sin Božji“, tako nazvana zbog toga što je jedini savršeni odsjaj Transcendentalnog Apsoluta, Duha ili Boga Oca, u svemu stvorenome.

Na ovu Beskonačnu Svijest, punu ljubavi i Božjeg blaženstva, je Ivan mislio kad je rekao: „Svima koji ga primiše (Kristovsku Svijest), podade moć da postanu djeca Božja.“ Tako se, u skladu s Isusovim učenjem kako ga je zabilježio njegov najnapredniji apostol Ivan, svaka duša koja se sjedini s Kristovskom Svijesti intuitivnom Samospoznajom, s pravom naziva dijete Božje.