Drevna vedska astrologija - Parasara Hora Sastra 2

  • Autor: Mahariši Parašara
  • Izdavač: TrikonA
  • ISBN:
  • Godina izdanja: 2002
  • Broj strana: 178
  • Povez: mek
  • Pismo: latinica
  • Akcija: 0
Cena: 940 (Poruči: [email protected]) RSD Ubaci u korpu

Knjiga I sadrži poglavlja 1-10

Knjiga II sadrži poglavlja 11-34

Knjiga III sadrži poglavlja 34-45

Knjiga IV sadrži poglavlja 45-65

Poglavlje 18

UTICAJI VII KUĆE

1. O savršeni među Brahminima ćuj me, sada ću detaljno izložiti uticaje VII kuće. Ako je vladar VII u svom sopstvenom znaku ili u egzaltaciji, čovek će dobiti potpunu sreću preko svoje žene (i kroz brak).

2. Bolesna žena: Bude li vladar VII u VI, VIII, ili XII žena će biti bleda i bolešljiva. Međutim, ovo se ne primenjuje na sopstvenu kuću ili položaj u egzaltaciji.

Napomena: Položaj vladara VII kuće u VI, VIII ili XII prouzrokovaće bolešljivu ženu. (Slično će učiniti Venera u rđavoj kući). Ako se dogodi da su spomenute kuće u znaku egzaltacije ili u sopstvenom znaku, onda se ovoga ne treba bojati. Na primer, Saturn u Jarcu za rođenog u Lavu, ili Venera u Ribama za rođenog u Ovnu.

3. Prekomerena pohotljivost / smrt žene: Ako je Venera u VII kući, rođena osoba će biti preterano pohotljiva. Venera udružena sa malefikom u svojoj / ma kojoj kući će prouzrokovati gubitak žene.

4 - 5. Vladar VII kuće: Bude li vladar VII obdaren snagom i u konjukciji ili aspektovan benefikom, rođena osoba će biti bogata, poštovana, časna i savesna, srećna i napredna. Obrnuto, ako je vladar VII u padu, ili je spaljen, ili je u neprijateljskom znaku čovek će steći bolesne žene i imaće mnogo žena.

Komentar: Mnoštvo žena i njihove bolesti javiće se kada vladar VII zauzima sopstveni znak ili znak svog pada (debilitacije), ili ako bude spaljen, kao i kada je u neprijateljskom mestu. Potrebno je više od vladara VII za mnoštvo žena nego što je navedeno, što će biti evidentno iz praktičnog iskustva. Pa ipak ova aflikcija u odnosu na vladara VII kuće prouzrokovaće odlaganje i razočaranja u pogledu braka  nezavisno od bolesti supruge. Ako je vladar VII u neprijateljskom znaku, žena rođene osobe će jedva poštovati svog muža.