Sudbina duša

  • Autor: Dr. Michael Newton
  • Izdavač: Drugi izdavači
  • ISBN:
  • Godina izdanja: 2013
  • Broj strana: 352
  • Povez: mek
  • Pismo: latinica
  • Akcija: 0
Cena: 2060 (naruči: [email protected]) RSD Ubaci u korpu

SUDBINA DUŠA

Prepoznavanje u snu

Jedan od najvažnijih načina na koje duša preminulog stupa u kontakt s voljenim osobama je san. Bol koji je preplavio svjesni um privremeno gubi vodeći položaj u našim mislima dok spavamo. Čak i ako spavamo nemirno, nesvjesni je um otvoreniji za prijem. Nažalost, osoba koja žaluje često se budi iz sna koji možda sadrži poruku, i dopušta da se san izgubi iz sjećanja, a da pritom ništa ne zapiše. Moguće je da joj slike i simboli koje je vidjela u snu u tom trenutku nisu ništa značili, ili je san otpisala kao neispunjivu želju ukoliko je, primjerice, vidjela sebe s preminulom osobom.

Prije nego što nastavim, želim reći nešto o naravi snova. Moje profesionalno iskustvo sa snovima proistječe iz slušanja klijenata koji u hipnozi objašnjavaju kako - u bestjelesnom stanju - stupaju u kontakt sa živima kroz san. Duhovi su vrlo izbirljivi u načinu na koji se služe našim snovima. Zaključio sam da većina naših snova nema neku osobitu dubinu. Pregledavajući razne tekstove o snovima, otkrio sam da čak i stručnjaci za to područje smatraju kako su mnogi snovi jednostavno apsurdne mješavine uzrokovane preopterećenošću našeg mozga tijekom dana. Ako se um ventilira tijekom određenih ciklusa spavanja, živčani impulsi koji se prenose preko naših sinapsi "ispuštaju paru" i opuštaju mozak.

Ja snove dijelim na tri vrste. Jedna od njih su snovi koji pomažu u "čišćenju kuće". Tijekom noći mnoge zalutale misli koje se gomilaju tijekom dana čiste se iz uma kao besmislice. U njima ne možemo pronaći smisao jer ga nema. S druge strane, svi znamo da snovi imaju i razumniju stranu. Takve snove dijelim na dvije vrste, snove rješavanja problema i duhovne snove, a te vrste dijeli tek tanka granica. Postoje ljudi koji kroz snove dobivaju viziju o nekom budućem događaju. Snovi mogu promijeniti naše stanje uma.

Jedno od najstresnijih razdoblja naših života događa se tijekom razdoblja žalovanja, kada gubimo osjećaje neke voljene osobe - čini nam se, zauvijek. Jedino olakšanje od boli dobivamo tijekom spavanja. Odlazimo u krevet s tjeskobom i budimo se, a bol je još uvijek tu, međutim razdoblje spavanja je zagonetka. Neka jutra donose nam jasniju ideju o koracima koje trebamo poduzeti da bismo se nosili sa svojim gubitkom. Rješavanje problema kroz snove je proces mentalne inkubacije koji se naziva proceduralnim, zato što se čini da nas slike podučavaju kako da krenemo dalje. Dolazi li taj uvid s nekog mjesta izvan nas samih? Ako se san pretoči u duhovni mod, moguće je da su nas tkalci snova posjetili kako bi nam pomogli da prebrodimo emocionalnu bol.

U duhovnim snovima sudjeluju naši vodiči, učitelji i srodne duše koje nam dolaze kao glasnici da bi nam pomogli u pronalaženju rješenja. Ne moramo biti u stanju žalovanja da bismo na ovaj način dobili pomoć. U toj mješavini duhovnih snova ulaze i sjećanja na naša iskustva na drugim fizičkim i mentalnim svjetovima, uključujući i duhovni svijet. Koliko vas je sanjalo da može letjeti ili s lakoćom plivati pod vodom? Od nekih klijenata saznao sam da ta mitska sjećanja sadrže informacije o životima koje su vodili kao inteligentna leteća ili vodena stvorenja na drugim planetima. Takvi snovi često nam daju metaforične putokaze koji otvaraju vrata usporedbe naših prijašnjih života sa sadašnjim. Karakter naše besmrtne duše ne mijenja se mnogo od tijela do tijela, pa te usporedbe nisu toliko bizarne. Neka od naših najvećih otkrivenja dolaze iz epizoda snova o događajima, mjestima i obrascima ponašanja koji proizlaze iz iskustava koja smo stekli prije dobivanja sadašnjeg tijela.

U prvom poglavlju, nakratko sam se osvrnuo na pripremni tečaj koji prolazimo u duhovnom svijetu prije no što se vratimo u novi život. Ova aktivnost duše detaljnije je opisana u mojoj prvoj knjizi, ali spominjem je ovdje zato što je to iskustvo važno za naše snove. Tečaj je osmišljen za prepoznavanje budućih osoba i događaja. Dok se pripremamo za inkarnaciju, učitelj naglašava važne aspekte našeg novog životnog ugovora. Susretanje i komuniciranje s dušama iz naše grupe i iz drugih grupa s kojima ćemo dijeliti određene stvari u našem novom životu sastavni je dio tečaja.

Sjećanja na taj pripremni tečaj mogu biti potaknuta u našim snovima kako bi upalila svjetiljku u tami očaja, osobito kada u životu izgubimo primarnu srodnu dušu. Jung je rekao: "Snovi utjelovljuju potisnute želje i strahove, ali mogu biti izraz neizbježnih istina koje nisu iluzije niti divlje maštarije." Ponekad su te istine skrivene u metaforičkim zagonetkama i predstavljene kao arhetipske slike u našim snovima.

Simboli u snovima su kulturalno poopćeni, a sanjarice nisu imune na te predrasude. Svaka osoba trebala bi se služiti vlastitom intuicijom kako bi otkrila značenje sna.

Australski Aboridžini, kultura s neprekinutom poviješću više od 10 000 godina, vjeruju da je vrijeme snova zapravo stvarno vrijeme u terminima objektivne stvarnosti. Percepcija u snu često je jednako stvarna kao i iskustvo u budnom stanju. Dušama u duhovnom svijetu vrijeme je uvijek sadašnje, pa bez obzira na to koliko je dugo fizički odsutna iz vašeg života, osoba koju volite želi da budete svjesni kako je ona još uvijek u sada. Kako će vam duša voljene osobe pomoći da steknete uvid i prihvatite te stvari u svojim snovima?

Peti slučaj