Yoganandine lekcije - 3

  • Autor: Paramhansa Yogananda
  • Izdavač: TrikonA
  • ISBN:
  • Godina izdanja: 2018
  • Broj strana: 102
  • Povez: mek
  • Pismo: latinica
  • Akcija: 0
Cena: 670 (Poruči na: [email protected]) RSD Ubaci u korpu

STVORITE NAVIKU DA MEDITIRATE

Vaše angažovanje u poslu jeste važno; a imenovanje da služite druge jeste važnjije, dok je vaša bavljenje meditacijom, kućom, Bogom i istinom najvažniji. Ne recite da ste previše zaposleni brigama i tog vuka zabrinutosti držite daleko od vrata, kako biste našli vreme za negovanje nebeskih kvaliteta.

Slomite svoje stare samozadovoljne, uporno nepokretne, loše navike slepe devocije prema manje važnim angažovanjima i potpuno ignorisanje najvažnijeg angažovanja; vašeg bavljenja meditacijom i Bogom. Niko drugi neće odgovarati za vaša delovanja, premda drugi često postaju instrumenti koji vas drže ogrezlim u beskorisnoj frivolnosti, neozbiljnosti i takozvanom važnom angažovanju.

O uspavani liku Boga, probudite se!  Donesite odluku i uložite napor da saznate pravi zakon, koji će vam omogućiti da održite svoje najvažnije angažovanje sa samim sobom – da upoznate sebe, svoju vlastitu Dušu.

Ne kažite: „Ja ću meditirati o Kosmičkom Biću sutra.“ To sutra može nikada i da ne dođe. Počnite svoju meditaciju danas. Današnja praksa će ohrabrivati želju da sutra meditirate dublje, dok će vaše današnje zanemarivanje oslabiti vašu jaku želju. Meditirajte danas dublje nego što ste radili juče, a sutra meditirajte dublje nego što ste raditi danas. Meditirajte tokom dokolice većine vaših slobodnih sati. Umesto da budete rasejani, mislite o Bogu. Tražite Boga kao uvek uvećavajuće blaženstvo meditacije; osećajte Njega kao bezgraničnu radost koja pulsira u vašem srcu. Ne budite mamljeni lošim navikama i tričavostima, beskorisnim društvenim angažovanjima izvan Božjeg-predvođenja. Na prvom i poslednjem mestu tražite sve vreme da saznate Boga. Nalazeći prvo Njega, naći ćete kroz Njega sve stvari za kojima žudite.


PRAKTIKUJTE DUGE I DUBOKE MEDITACIJE